Dvě sedmnáctileté průšvihářky v dramatu Zlatý časy

18. březen 2019

Mládí je dobou, kterou často považujeme ve svém životě za nejšťastnější. Postupně si ji idealizujeme a říkáme: „To byly zlatý časy.“ Nevýhodou zlatých časů bývá, že je poznáme, až když jsou nenávratně pryč. Hrdinky hry pro mládež, kterou napsal na základě své knihy Zlatý časy scenárista Petr Hudský, jsou dvě sedmnáctileté spolužačky Hanka a Linda.

Každá si ve svém životě řeší jiný problém: Linda s rozvedeným otcem a s jeho novou partnerkou, Hanka s otcem alkoholikem, který terorizuje celou rodinu. Vlastně ani není divu, že holky jsou průšvihářky.

Únik před světem, snaha žít naplno a najít si nějakou radost vede Hanku s Lindou od problému k problému, zároveň se však ve svém názoru na různé věci a zážitky posouvají a na základě nových zkušeností se na ně snaží nahlédnout i z jiných úhlů pohledů. Přes všechny školní i jiné maléry a trápení prožívají Hanka s Lindou své zlaté časy. A na rozdíl od ostatních si to moc dobře uvědomují.

Drama uslyšíte na Prix Bohemia Radio!

Kdy: středa 3. dubna 2019 | 16:50 – 18:00 | poslech + diskuze
Kde: Filmový sál Uměleckého centra UP
Vstupné: zdarma na základě akreditace

Podívejte se na podrobný program poslechového dne.

Šetříme lesy, šetřete taky! Scénář dramatu si stáhněte do svého mobilního telefonu.

ZÁKLADNÍ INFORMACE

Soutěžní kategorie: Drama
Název: Zlatý časy
Autor: Petr Hudský
Režie: Apolena Novotná
Obsazení: Kateřina Kozinová, Barbora Bočková, Mikuláš Převrátil, Otakar Brousek, ml., Eduard Jenický, Dana Černá, Marek Holý, Libuše Švormová, Jana Altmannová, Kryštof Krhovják, Jiří Köhler, Vojtěch Vondráček, Milan Vedral, Lada Jelínková, TerezaTěžká, Anna Marie Krušinová, Jaroslav Vlach, Matouš Košař, Jan Vokrouhlecký
Dramaturg: Zuzana Vojtíšková
Hudba a zvukový design: Džian Baban
Zvuk: Roman Špála
Délka (v minutách): 45:38
Jazyk: český
Vysíláno: Český rozhlas Dvojka

autor: Petr Hudský
Spustit audio