Na skok do Čáslavi a Dolních Bučic s hercem Janem Vlasákem

8. listopad 2019

V pořadu Tady to znám jsme se vydali do míst okolo Čáslavi, ale zabrousili jsme také na divadelní prkna. Pozvání totiž přijal slavný český herec Jan Vlasák, který je kromě divadla a filmu doma také v rozhlasových a dabingových studiích.

Naproti moderátorovi se ve studiu Českého rozhlasu Region posadil známý herec Jan Vlasák. Ten sám přiznává, že touha po divadlu ho popadla už v pěti letech, když shlédl vystoupení místních ochotníků. S jeho tváří i hlasem se mohla veřejnost setkat v řadě známých filmů, televizních seriálů i divadelních představení, okrajově můžeme zmínit Malého pitavala z velkého města, Zdivočelou zemi nebo Vratné lahve Zdeňka Svěráka.

Jan Vlasák

Jan Vlasák pochází z Dolních Bučic. „Ta naše obec je vlastně dvojobec. Dolní Bučice se totiž skládají z obce Vrdy a Bučice,“ vysvětluje herec. „Pamatuji si ještě povozy, které do zdejšího cukrovaru dovážely cukrovou řepu. Táhly se ve frontě přes dvě obce,“ vzpomíná Jan Vlasák na obec, která od té doby prošla modernizací.

K místům, které Jan Vlasák doporučuje navštívit, patří gotický kostel v Lochách. „Dříve to byla ruina, dnes už má kostel ale střechu. Je to úžasné místo na skalním ostrohu,“ říká herec. Kousek od Dolních Bučic leží město Čáslav s historickým jádrem. „V Čáslavi jednak stojí nádherný gotický kostel, ale najdeme v něm také kostel evangelický,“ uzavírá Jan Vlasák.

autoři: Pavel Vítek , nwe
Spustit audio