Festival Prix Bohemia Radio se uskuteční v říjnu

28. květen 2020

Nový termín Prix Bohemia Radio je znám! Mezinárodní festival rozhlasové tvorby se uskuteční v termínu od 12. do 15. října 2020 v Olomouci. A již teď vám můžeme prozradit pár střípků z výjimečně podzimního festivalového programu.

Slavnostní zahájení mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby se uskuteční v pondělí 12. října v prostorách Moravského divadla Olomouc. Těšit se můžete například na Moniku Absolonovou nebo Václava Noida Bártu. Tváří a čestnou prezidentkou Prix Bohemia Radio bude opět herečka Hana Maciuchová, která se návštěvníkům společně s hereckými kolegy Petrem Stachem a Ondřejem Novákem z Divadla Ungelt představí v úterý 13. října na prknech Moravského divadla Olomouc v dramatickém příběhu 4000 dnů.

Buďte připraveni na kulturu i sport

Tradiční prezentaci soutěžních kategorií Dokument, Drama, Reportáž a Multimédia doplní bohatý doprovodný program na nejrůznějších místech hanácké metropole. Po celou dobu konání festivalu se můžete těšit na živé vysílání a zajímavé hosty Českého rozhlasu Olomouc z Galerie Šantovka.

V průběhu podzimního konání festivalu jistě oceníte, když si mezi nabitým programem budete moci vychutnat výbornou kávu. Návštěvou modulární Kavárny Potmě Nadačního fondu Českého rozhlasu na olomouckém Horním náměstí navíc přispějete na pomoc lidem s těžkým zrakovým handicapem. A nejen to. Ve středu 14. října si můžete vyzkoušet i Noční běh pro Světlušku.

Účastníci Nočního běhu pro Světlušku v roce 2018.

Předposlední festivalový den dále nabídne živý koncert v prostorách Českého rozhlasu Olomouc nebo Radio Wave Live Session z Jazz Tibet Clubu. Čtvrteční slavnostní zakončení z Arcibiskupského paláce pak opět vzdá hold třem nejlepším soutěžícím v každé kategorii.

Aktuální informace sledujte na našich webových stránkáchFacebooku. O podrobném programu a spuštění akreditací vás budeme včas informovat.

autor: mav
Spustit audio